روز خانواده
۲۵ ذی الحجه سالروز نزول سوره «هل اتی» (انسان - دهر) میباشد و بنا به روایات، در ستایش از علی و فاطمه (ع) است که بخاطر نذرشان، سه روز روزه گرفتند و هنگام افطار، غذای ساده خویش را به مسکین و یتیم و اسیر، ایثار کردند و خود با آب افطار نمودند.
🔻 ابنعبّاس:
✨و یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ دربارهی علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) نازل شده است آنان سه عدد نان داشتند و آن را به مسکین و یتیم و اسیر دادند و خود گرسنه خوابیدند، پس این آیه نازل شد؛
🔸نزَلَتْ فِی أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّبْنِأَبِیطَالِبٍ (علیه السلام) وَ فَاطِمَهًْ (سلام الله علیها) أَصْبَحَا وَ عِنْدَهُمْ ثَلَاثَهًْ أَرْغِفَهًْ فَأَطْعَمُوا مِسْکِیناً وَ یَتِیماً وَ أَسِیراً فَبَاتُوا جِیَاعاً فَنَزَلَتْ فِیهِمْ (علیه السلام).
📚 بحارالأنوار، ج۳۵، ص۲۵۴/ شواهدالتنزیل، ج۲، ص۴۰۳.
این روز همچنین به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان نامگذاری شده است.
خانواده، اوّلین و کوچکترین نهادی است که شخصیت افراد شکل گرفته، ارتباط با دیگران را تجربه میکنند.
این که انسانها در آینده، شخصیتی متعادل و آرام داشته باشند یا شخصیتی ناآرام و پرخاشگر، با دیگر افراد جامعه ارتباط موفقی داشته باشند یا ناموفق، همه و همه در محیط آغازین ارتباط (یعنی خانواده)، ظهور و بروز خواهد یافت. البته عوامل مهم دیگری چون: وضعیت وراثت و محیطهای طبیعی نیز در این شکلگیریِ نوع شخصیتی افراد دخیل هستند؛ امّا نقش خانواده در این میان، برجسته تر است.
بیشتر بخوانید: hawzah.net/fa/Occation/View/70195