شهادت قدرت آفرین
شهادت قدرت آفرین
رهبر معظم انقلاب: «اعتقاد به #شهادت، باور به عظمت شهیدان برای یک ملت، عمق معنوی شخصیت و #هویت آن ملت است. چطور میشود که یک ملت در چشم مردم دنیا با عظمت شناخته شود؟…
عظمت این ملت از کجا به دست آمد؟ پاسخ به همهی این سؤالات، توجه به اهمیت مسئلهی شهادت است. وقتی یک ملتی آحادش، جوانهایش، پدر مادرهایش، ایثار در راه خدا، فداکردن خود در راه هدف الهی را به عنوان یک ایمان پذیرفتند، این ملت یک عمق عظیم قدرت پیدا میکند؛ به طور طبیعی این ملت میشود مقتدر، میشود قوی، میشود یک ملت سرآمد.» ۱۳۸۹/۰۷/۲۸
روز خانواده
۲۵ ذی الحجه سالروز نزول سوره «هل اتی» (انسان - دهر) میباشد و بنا به روایات، در ستایش از علی و فاطمه (ع) است که بخاطر نذرشان، سه روز روزه گرفتند و هنگام افطار، غذای ساده خویش را به مسکین و یتیم و اسیر، ایثار کردند و خود با آب افطار نمودند.
🔻 ابنعبّاس:
✨و یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ دربارهی علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) نازل شده است آنان سه عدد نان داشتند و آن را به مسکین و یتیم و اسیر دادند و خود گرسنه خوابیدند، پس این آیه نازل شد؛
🔸نزَلَتْ فِی أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّبْنِأَبِیطَالِبٍ (علیه السلام) وَ فَاطِمَهًْ (سلام الله علیها) أَصْبَحَا وَ عِنْدَهُمْ ثَلَاثَهًْ أَرْغِفَهًْ فَأَطْعَمُوا مِسْکِیناً وَ یَتِیماً وَ أَسِیراً فَبَاتُوا جِیَاعاً فَنَزَلَتْ فِیهِمْ (علیه السلام).
📚 بحارالأنوار، ج۳۵، ص۲۵۴/ شواهدالتنزیل، ج۲، ص۴۰۳.
این روز همچنین به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان نامگذاری شده است.
خانواده، اوّلین و کوچکترین نهادی است که شخصیت افراد شکل گرفته، ارتباط با دیگران را تجربه میکنند.
این که انسانها در آینده، شخصیتی متعادل و آرام داشته باشند یا شخصیتی ناآرام و پرخاشگر، با دیگر افراد جامعه ارتباط موفقی داشته باشند یا ناموفق، همه و همه در محیط آغازین ارتباط (یعنی خانواده)، ظهور و بروز خواهد یافت. البته عوامل مهم دیگری چون: وضعیت وراثت و محیطهای طبیعی نیز در این شکلگیریِ نوع شخصیتی افراد دخیل هستند؛ امّا نقش خانواده در این میان، برجسته تر است.
بیشتر بخوانید: hawzah.net/fa/Occation/View/70195
شما برترید
گناه به ضرر انسان است چه دین دار،چه بی دین!
دینداری باید طوری باشد که بتواند برای انسان، هیجانانگیز و لذتبخش باشد، اما موانعی وجود دارد که موجب میشود ما از دینداری لذتِ کافی نبریم؛ یکی از این موانع، تصورات غلط ما از دین است. مثلا خیلیها تصور میکنند گناه فینفسه کارِ بدی نیست و ضرری برایشان ندارد؛ فقط خدا را ناراحت میکند! این یک تلقیِ غلط از گناه است که باید تغییر کند.
قدم اول، برای شناخت گناه این است که بدانیم: گناه یعنی خطای انسان که این خطا به ضرر خودش است؛ چه دین داشته باشد، چه نداشته باشد! آدم دیندار یا بیدین، اگر با ساتور، انگشت خودش را بزند، قطع میشود و این ربطی به دین و اعتقاد آدم ندارد!
امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید: اگر خدا از حرام نهی نکرده بود، عاقل باید خودش از حرام اجتناب میکرد (چون میدانست به ضرر خودش است) (غررالحکم/7595)
صدای حقیقت خاموش نشدنی است
🔻تاریخ، فقط ثبت اتفاقات نیست؛ بیشتر از آن، نحوهی روایت آن اتفاقات است.
در هر لحظه از تاریخ، دو روایت فعالاند:
🔹 روایت الهی: روایتی که ما را به حقیقت نزدیک میکند؛ بر پایه سنتهای الهی، عقلانیت و فطرت
🔸 روایت شیطانی: روایتهای آلوده به ترس، فریب، توهم و تحریف واقعیت
شیطان بهدنبال سلطهست؛ اما نه با زور مستقیم، بلکه با شکلدادن به نگاه ما.
اول، انسان را از حقیقت جدا میکند. وقتی این اتفاق افتاد، ذهن انسان مثل کشتی بیلنگر در طوفان، با هر موجی دچار تزلزل میشود.
و بعد، با ابزار ترس، او را از مسیر عقلانیت خارج میکند.
مثلاً میگوید:
«اگر این معامله را رها کنی، دچار فقر میشوی…»
یا:
«اگر این گناه را الان انجام ندهی، ممکن است دیگر چنین فرصتی تکرار نشود…»
ترس، وقتی تقویت شود، قدرت تشخیص و تصمیمگیری را تضعیف میکند.
✨ در مقابل، انبیا آمدهاند تا عقل را دوباره زنده کنند:
«لِیُثِیرُوا لَهُمْ دَفائِنَ الْعُقُولِ…»
انبیا، عقلهایی را که زیر خاک امیال دفن شده، بیرون میکشند و فعال میکنند.
📌 در این میدان، کسی که روایت درست را بشناسد، در طوفان فتنه، آرام و باثبات میماند.
چون مسیرش را با نور حقیقت تنظیم کرده، نه با هیاهوی رسانهها.
ادامه دارد . . .
#جنگ_ارادهها
#روایت_انسان
#تقابل_ترس_عقل
🆔️@Revayate_ensan_home